Dětský den 2012

V sobotu 18.srpna se v Polesí u rybníka za krásného slunečného počasí sešlo několik desítek rodičů s dětmi. Řada dětí uposlechla výzvu organizátorů a na dětský den dorazila v maskách. Děti se společně vyfotily a za svou snahu obdržely drobné odměny.

Od půl desáté byla zahájena regata plachetních a motorových lodí. Je to neuvěřitelné, ale jedná se už o 59.ročník! Příští rok půjde tedy o jubilejní 60.ročník, navíc vyšel příhodně na rok plánovaných oslav 330 let založení Polesí, takže se můžeme těšit, že tato tradiční akce proběhne ve velkém stylu.

Letos zahajovala kategorie motorových lodí, která rok od roku nabývá na významu, neboť se

počet startujících stále rozšiřuje. Tentokrát si už vyžádala rozčlenění do tří skupin, na motorové lodě rychlé, pomalé a na motorové plachetnice. Všechny motorové lodě měly za úkol na čas proplout slalomem, celkový vítěz kategorie motorových lodí si pak odnesl putovní pohár.
Následoval vrchol regaty, hromadný start plachetnic. Cílem bylo jako vždy co nejrychleji přeplout celý rybník, což vzhledem k stále se měnícímu směru větru nebylo právě snadné. I v této kategorii byly vytvořeny tři skupiny, lodi do 30 cm, do 50 cm a nad 50 cm, z nichž byly vždy vyhlášeny tři nejrychlejší lodi. Putovní pohár si opět odnesl majitel nejrychlejší lodi (bez ohledu na velikost).

Vlastní soutěže dětského dne byly zahájeny během malých dětí s rodiči, následoval běh mladších a starších dětí kolem rybníka. Klání v přetahování lanem se zúčastnili jak děti, tak i rodiče.

Po vyhlášení vítězů všech soutěží si Vašek Šmíd připravil pro zájemce praktickou ukázku geocachingu, kterou okořenil dramatickými historkami ze svých hledání kešek.

Letošní dětský den se těšil velkému zájmu místních, chalupářů i návštěvníků Polesí a Černé Louže. Rádi bychom poděkovali především Katce Jakešové jako hlavní organizátorce dětských soutěží, Martě Šmídové za přípravu a perfektní organizaci regaty, Vaškovi Šmídovi za ukázku geocachingu a všem ostatním, kteří se na průběhu akce podíleli! Rovněž děkujeme paní starostce Rynoltic za zapůjčení trampolíny, která byla v průběhu celé akce dětem volně k dispozici.