Dětský den 2011

9.30 58.ročník Regaty Polesí o putovní pohár
– Zahájení závodů lodí (organizace M. Šmídová, megafon daroval P. Zázvorka)
– Závody RC modelů motorových lodí, putovní pohár věnoval V. Šmíd,
– V obou hlavních soutěžích získala při velmi dobré účasti (přes 30 lodí) vítězství rodina Jiřího Poupy z Polesí.
– Zvláštní kategorii vytvořil A. Krupa RC modelem plachetnice, s RC řízeným kormidlem, která tak doplula mezi plachetnicemi první, i když nemohla Pohár získat, protože neměla soupeře..
10.30 Dětské soutěže – Putování za Lužhourem  (K. Jakešová)
Rodiče a děti řešily úkoly s ekologickým zaměřením (poznávání přírodnin, třídění odpadu, představivost, kresba Lužhoura, pohybové aktivity, běh rodičů s dětmi, závody dětí v běhu). Výsledkem soutěží byla kromě jiného galerie Lužhourů, který se jako malý trpaslík z Hvozdu, znalec léčivých bylin a pán Lužických hor stává stále populárnějším nejen mezi nejmenšími v Polesí.. S paní starostkou bylo dojednáno datum, kdy dojde k jednání členů výboru na obecním zastupitelstvu ohledně dalších aktivit v Polesí a Černé Louži (v pondělí 5.9.2011 v 10 hod.)….
15.00 Valná hromada OSČLP:
V rámci Valné hromady proběhla výstava fotografií a artefaktů z minulosti Polesí a Černé Louže
Z jednání Valné hromady:
– Bylo vysloveno poděkování členům výboru, kteří vykonali řadu úspěšných akcí pro Polesí a z různých důvodů nemohou vykonávat v současné době dále aktivní činnost ve výboru (Ing.Ladislav Novotný, Ing. Jiřinka Koprnická, Dr. Evžen Kholl). Výbor věří, že bude spolupráce s těmito členy i nadále pokračovat při konkrétních akcích, eventuálně že opět budou při změně situace ve výboru pracovat.
– Rovněž bylo vysloveno poděkování p. Bartoňovi za dosavadní vedení webových stránek OSČLP, výbor doufá, že v případě potřeby bude spolupráce pokračovat, vzhledem k potřebě zrychlení komunikace pověřuje Aleše Krupu převzetím agendy.
– Poděkování obzvláště aktivním členům výboru, kteří sponzoringem podpořili dosavadní činnost OSČLP (J. Koprnická platba za webové stránky v roce 2010, P. Zázvorka za rok 2011, J. Ostrovský dar Vývěska, zajištění kontaktu H. Zelenková, vedení evidence M. Šmídová, K. Jakešová Dětský den, I. Kaplická oprava Božích muk a jejich údržba).
– Schváleni noví členové výboru: Aleš Krupa, Dr. Jiří Martínek, Pavel Formáček
– Bylo konstatováno, že k práci ve výboru OSČLP jsou zváni členové, kteří konkrétně v řešené problematice mají odborné zkušenosti, nebo mají o určitý problém konkrétní zájem a chtějí ho řešit. Zejména zveme ke spolupráci obyvatele trvale žijící v Polesí a v Černé Louži a mladší občany, kterým není lhostejné, jak by měly veřejné prostory v Polesí a v Černé Louži vypadat.
– Byly schváleny doplňky a změny stanov, v souvislosti se zřízením účtu u FioBanky a další činností sdružení (H. Zelenková).
– Byla schválena činnost výboru za uplynulé období, přečten dopis bývalého starosty p. Kačeny, reflektující podněty sdružení (strom na návsi, povodeň a údržba nádrže bývalého koupaliště, změna rychlosti v obci i plán na tento rok – oprava kapličky v Černé Louži, vysázení stromů na hrázi nádrže, čistota v obci (P. Zázvorka).
– Bylo schváleno hospodaření OSČLP (V. Šmíd).
– Byl schválen program dalších aktivit (na základě jednání s paní starostkou).
– Bylo konstatováno, že pramen Oskar po velkých deštích opět prorazil ke své studánce přes zdevastované prameniště a teče.
17. 00 Aukce půdních nálezů ve prospěch kapličky a stromů na návsi  (V. Šmíd, za pomoci M.Kolářové, K. Jakešové)
Aukce na patronaci 10 nových hlohů na návsi (K. Demnerová)
Obě aukce byly úspěšné, bylo vybráno téměř 8 tisíc Kč.
Děkujeme všem, kteří se akcí OSČLP zúčastnili !!