Sobota u koupaliště

V sobotu 28.dubna ráno se nás na brigádě u koupaliště postupně sešlo skoro dvacet. Rozhodli jsme se soustředit síly hlavně na přípravu výsadby nových hlohů na hrázi mezi koupalištěm a silnicí. Vzhledem k tomu, že jde o stromy již vzrostlé, bylo nutné vykopat poměrně velké a hluboké díry, což nám kvůli téměř letnímu vedru, panujícímu již od brzkého rána, dalo pořádně zabrat. Ne ovšem tolik, abychom omylem nevyměřili a nevykopali o jednu díru víc… Tu jsem nicméně operativně ihned využili a vysadili do ní vrbu, na jejímž výběru jsme se v diskuzi na hrázi svorně usnesli.

Hlohy by měly dorazit v průběhu tohoto týdne a o jejich výsadbu do připravených jam se postarají členové OS, kteří budou v průběhu týdne přítomni v Polesí (předem děkujeme!!).

Rovněž jsme se dohodli, že úpravu pramenů ponecháme na další sobotu a spojíme jí s akcí pro děti s názvem “Otvírání studánek”.

Dopoledne u rybníka jsme využili také k prodiskutování některých dalších plánů občanského sdružení. Shodli jsme se, že bychom chtěli jako náhradu za pokácený “jubilejní” dub vysadit nový, poblíž místa, kde kdysi stávala u rybníka klubovna. Vzhledem k tomu, že jde o obecní pozemek, vzneseme dotaz u paní starostky.
Probírali jsme i další možnosti kultivace okolí památníku založení Polesí, hřiště, laviček u rybníka (jsou vážně v ostudném stavu!) a polorozpadlého plotu tamtéž. Jakékoliv Vaše náměty k těmto i dalším tématům, kterým by se OS mělo věnovat, jsou víc než vítány!

Děkujeme všem účastníků brigády za odvedenou práci a připojujeme i pár fotek.