O čem se jednalo na schůzi výboru OS

Tuto sobotu večer proběhla v chatě Polesí schůze výboru OS, které se zúčastnili Petr Zázvorka, Helena Zelenková, Jirka Martínek, Jirka Ostrovský, Vašek Šmíd a Aleš Krupa.

Na pořadu byla především situace s probíhajícími a připravovanými akcemi OS a jejich organizační zajištění.

Přítomní členové výboru postupně probrali jednotlivé body a dohodli se na následujícím:

  • Pro zlepšení organizace jednotlivých akcí se výbor dohodl na tom, že pro příště bude pro každou akci OS jmenován tzv. garant, tedy osoba, která bude mít tuto akci po organizační stránce na starosti. Půjde o člověka, kterému bude daná tématika blízká, u kterého se budou sbíhat informace k této akci, který bude o jejím průběhu informovat členy OS i veřejnost a organizovat i veřejné akce (brigády apod.).
  • Hlavním bodem jednání byla rekonstrukce hřiště u rybníka. O té se již v OS delší čas diskutuje, ale vzhledem k tomu, že se jedná o investičně náročnější akci, dosud zůstávala spíš v úrovni diskuzí. Nyní se ale Aleš Hlaváček z Polesí nabídl, že se pokusí potřebný materiál sehnat formou sponzorského daru, což by umožnilo tuto akci realizovat vlastními silami OS. Garantem této akce se stal Jindřich Bludský, který s Alešem probere soupis potřebného materiálu. Poté se vyhodnotí, zda a co skutečně bychom mohli získat a tomu bude definitivně přizpůsoben již existující (včetně zaměření) projekt rekonstrukce. Cílem je vybudovat jednoduché víceúčelové (volejbal, nohejbal, fotbálek, dětské hry apod.) hřiště s co nejmenšími nároky na provozování a údržbu.
  • V souvislosti s rekonstrukcí hřiště projedná Petr Zázvorka s paní starostkou otázku pročištění přítoku do rybníka. Současně vznese dotaz na případnou možnost pronájmu tohoto prostoru (hřiště a okolí) za symbolickou cenu občanskému sdružení, které by na oplátku provádělo údržbu tohoto pozemku. Jde zatím o teoretickou možnost, rádi bychom znali stanovisko obce a dál se rozhodli, jak v tomto směru postupovat.
  • Helena Zelenková zajistí doplnění stanov OS v části týkající se předmětu činnosti o text: “pořádání veřejných aukcí ve prospěch činností OS”, což by mělo pokrýt pořádání “chalupářských aukcí” i v průběhu takových akcí, jako je třeba Pankrácká pouť.
  • Jirka Ostrovský, garant této akce, informoval o situaci s výsadbou hlohů u rybníka. Vzhledem k tomu, že v bližším okolí nebyly hlohy za rozumnou cenu dostupné, bylo domluveno jejich dodání z lesní školky na Moravě. Po jarních mrazících došlo ale k jejich poškození a proto Jiří zajistí nový zdroj. V tomto týdnu navštíví školku v Kostelci nad Černými lesy, kde by hlohy měly být rovněž k dispozici.
  • Další letošní připravovanou akcí je oprava lávky pod Havranem. Garantem je Vašek Šmíd, který objedná potřebné dřevo a domluví se zájemci o účast termín opravy.
  • Jirka Ostrovský zajistil výrobu nové, větší (a krásné!) panoramatické tabule pro Havrana. Jirka Martínek si vzal na starost výrobu pevného rámu, do kterého bude umístěna (realizace v průběhu letních prázdnin). K dispozici bude rovněž jedna tabule náhradní, pro všechny případy…
  • Jirka Martínek rovněž zopakuje své úsilí o umístění značek omezujících rychlost v Polesí. Nezbytné kroky v tomto směru provedl již v předchozích letech, ale minulým vedením obce nebyla tato záležitost dotažena do konce.
  • Jirka Ostrovský připravil podle výsledku ankety návrh znaku OS, po jeho doladění by měl být definitivní znak představen v průběhu valné hromady 18.srpna.
  • Na webu OS je potřeba doplnit sekci “Z činnosti OSČLP”, zajistí Petr Zázvorka a Aleš Krupa.
  • Vzhledem k tomu, že se uspokojivě nedaří vybrat členské příspěvky za uplynulé roky, budou členové OS v průběhu léta osobně kontaktováni. Na webu bude rovněž trvale umístěn odkaz s postupem placení členských příspěvků.
  • Rovněž byla zahájena diskuze o akcích pro příští rok, kdy Polesí oslaví 330 let od svého založení. V tomto výročním roce bychom rádi zrealizovali vícero akcí, které by pozitivně přispěly k zkrášlení obce (nové oplocení mezi rybníkem a silnicí, lavičky u rybníka, vysazení nového jubilejního dubu…), všechny členy OS i ostatní bychom tímto rádi vyzvali, aby přicházeli se svými náměty, jakými dalšími akcemi by OS mohlo přispět k důstojným oslavám tohoto výročí!