Hlohy u koupaliště – finále

Hlohy u koupaliště jsou na svém místě. Dovolte, abych poděkoval všem, kteří stačili rychle zareagovat na skutečnost, že Jirka Ostrovský dovezl v pátek večer ze stokilometrové vzdálenosti pick-upem všech deset hlohů s baly do Polesí a bylo nutné je v sobotu zasadit. Přesto, že řadě přátel narušila narychlo svolaná brigáda program, sešli jsme se v množství dostatečném, je dobře, že kromě těch starších, dorazila mladší generace, včetně těch nejmenších….

K hlohům, převyšujícím výšku dva metry, byl přisypán zahradní substrát a hnojivo, ke kořenům zavedena drenáž, kmeny zajištěny připravenými latěmi a následovala řádná zálivka. Kromě Jirky Ostrovského, který stromy přivezl, si zaslouží zvláštní ocenění Aleš Hlaváček, který sám nařezal a připravil latě, (připravil je již pro první, očekávanou dodávku hlohů z Moravy, která nevyšla, protože ve školce sazenice kvůli letošním mrazům zmrzly), Sašovi Vragovi, který motorovou pilou urychlil přířez latí, Jirkovi Koprnickému, který zrušil svoji domluvenou cestu, Vaškovi Šmídovi a Pepovi Kaplickému, kteří instalovali latě kolem stromů, Martě Šmídové, která vedla sázení a mixovala substrát, klanu Bludských,Zlatušků,Cuřínů,Marešů…… promiňte, jestli jsem někoho nejmenoval.. rád bych jen konstatoval, že za mnou přišlo několik sousedů, kteří se zatím neangažovali na zvelebení Polesí, děkovali a hlásili se k příštím akcím s tím, že naše práce je bohulibá…

 

Zatím s Václavem Šmídem, vzhledem k blízkosti koupaliště máme každý den v 8 hodin ráno sraz, máme na konvích provazy a starodávným způsobem je spouštíme do koupaliště abychom je naplnili, celkem bez námahy vytáhli a stromkům tak dopřáli pro začátek potřebnou vláhu… když nás uvidíte, tak se nesmějte.

Petr Zázvorka

P.S. V sobotu se prý poprvé sešli sousedi z Černé Louže v Chatě Polesí. Bylo jich snad kupodivu kolem dvaceti. To je moc dobré, pro začátek… nemyslíte?