Svatba v Polesí

Svatební průvod téměř čtyřiceti osobních automobilů v sobotu 4. srpna 2012 zaplnil všechna parkovací místa na návsi i v jejím bezprostředním okolí. Malebný kostelík v Kryštofově údolí byl plný svatebních hostů, které uvítala matka ženicha Karla Martínková, již dole na parkovišti milým úsměvem, tradičními svatebními koláčky a později i výtečnými minibuchtičkami.

V kostele proběhl důstojný církevní obřad, umocněný krásným prostředím malovaného interiéru i sympatiemi, které vzbuzovali nevěsta a ženich u všech přítomných.

Jirka Martínek a Anička Štěpánková po manželském slibu a výměně prstýnků již jako manželé Martínkovi vykročili doprovázeni svými blízkými na společnou cestu životem nejprve do Polesí, kam pozvali i všech přibližně sto padesát hostů.

Zahradní veselí, jaké Polesí, pokud paměť sahá, dosud nepoznalo, proběhlo ve velkém stylu, za nádherného počasí na zahradě rodinné chalupy poblíž lesa.

Pod party stany bylo k dispozici občerstvení na grilu, od krocaních řezů, přes naložené hovězí, až k obloženým mísám, plněným košíčkům, ovocným salátům, různým dortíkům a nezapomenutelným kremrolím, abychom vypíchli jen část opravdu dokonalé nabídky cateringu, nemluvě o množství kvalitního vína o dalších nápojích. K dobré pohodě přispěla vokální skupina interpretek, s repertoárem spirituálů i písní skupiny ABBA a řada kytaristů z řad hostů.

Přes variabilní věk účastníků veselky, která se protáhla od odpoledních hodin dlouho přes půlnoc, bylo možné konstatovat, že se svatba víc než podařila, atmosféra byla nádherná, přes náročnou logistiku bylo organizační zajištění dokonalé a rodiče obou novomanželů si mohou gratulovat ke svým potomkům, kteří vstoupili do společného života s umem opravdu chirurgickým, na který se bude dlouho vzpomínat.

Pro Polesí svatba století.

Rodičům a všem, kteří se na velkém dni novomanželů podíleli, díky.

Aničko a Jirko, gratulujeme!!!!!

Petr Zázvorka