Chata KČT opět bez nájemce…

Tak po dvou letech tu zase máme situaci, kdy se chata Klubu českých turistů v Polesí ocitla bez nájemce a je tudíž uzavřená. Důvodem prý je, že se vlastník s nájemcem neshodli na investicích, které by bylo třeba provést, aby se dal objekt provozovat celoročně.

Nevím, detaily neznám, ale přijde mi to líto. Kluci z Chaty Polesí i za ten celkem krátký čas, co chatu provozovali, ukázali, že jim záleží nejen na vlastním podnikání, ale ochotně se zapojili i do různých dobrovolných akcí. Ať už jde třeba o účast na brigádách či ostražitost vůči aktivitám, které obtěžovaly či ohrožovaly prostředí v obci. Dvůr Chaty Polesí nám také posloužil jako vhodný prostor pro pořádání chalupářských aukcí ve prospěch činností Občanského sdružení  Černá Louže – Polesí.

Osobně jsem uvítal (mám to kousek), když se na Chatě Polesí zase začalo vařit, nabídka sice skromná, kuchyně jednoduchá, ale o to lepší. A o svijanském pivu snad není třeba ani mluvit! Škoda….

Nezbývá asi než doufat, že se najde nový nájemce, který dokáže tento objekt provozovat ke spokojenosti své, KČT a snad i nás, místních.

Milí turisté,

z důvodu neočekávané výpovědi nájemce chaty KČT v Polesí v Lužických horách je tato chata od 1. 11. 2012 do odvolání uzavřena.
Omlouváme se vám za ev. komplikace při plánování vašich zimních výletů. O změně situace vás informujeme prostřednictvím zprávy na webu KČT.

(Informace z ústředí KČT)