Velikonoce v Polesí – pod sněhovou peřinou

Pamětníci si samozřejmě vzpomenou, že bývaly i Velikonoce kdy sněžilo, dokonce sněhuláky jsme stavěli, ale byl to návrat zimy většinou nečekaný, do rozkvetlých narcisů a kočiček. Ta letošní zima, jako by nás opravdu vyváděla aprílem a přísloví, že duben ještě tam, (tedy za kamny) budem, platí bez naděje na brzký příchod jara.

Tím více je třeba ocenit, že první letošní setkání OSČLP v penzionu Polesí proběhlo v sobotu 30. března ke spokojenosti přítomných cca dvaceti zúčastněných, kteří překonali noční  sedmistupňový mráz a chumelenici a dorazili do tepla šenku.

Dozvěděli se, že byla opět podepsána smlouva se zastupiteli obce o dotaci ve výši 15 tisíc Kč na úpravy okolí nádrže a centra Polesí, domluvily se  termíny na úklid okolí nádrže a na již tradiční otevírání studánek, kterými by měla být sobota a neděle 4. a 5. května a předběžně byl domluven i termín oslav 330. výročí založení Polesí na sobotu 3. srpna 2013. Úklid centra obce by měl být spojen s montáží laviček kolem nádrže a demontáží rozbitého oplocení, které by mělo být nahrazeno novým.

Kromě plánování, došlo díky pánům Vrágovi a Kačenovi, kteří tvoří sehrané kytarové duo, i na zpěv a dokonce i na tanečky, takže zima alespoň na šest hodin přestala studit a střecha penzionu Polesí tála vedrem.

Petr Zázvorka