Schůze výboru OSČLP a brigáda

V pátek 9.května proběhla v chalupě u Zázvorků schůze výboru OSČLP, jejímž předmětem byla především diskuze o činnosti sdružení v tomto roce. Na podrobnosti se podívejte do zápisu.

Petr Zázvorka informoval přítomné, že se po dlouhotrvajícím tlaku konečně podařilo uzavřít s obcí smlouvu, kterou pozemky u rybníka v centru Polesí získává do dlouhodobého pronájmu OSČLP za symbolickou 1 Kč. Naším cílem bylo jednak zamezit spekulacím o možné výstavbě na těchto pozemcích, jednak zajistit, aby střed obce vypadal trochu k světu. To ovšem bude znamenat pravidelnou údržbu, tedy hlavně sekání trávy. Diskutujeme o několika variantách (buď to svěřit někomu na starost, nebo si termíny sekání rozebrat mezi ochotnými zájemci), ale než se věc ujasní a usadí, jste všichni se svými sekačkami kdykoliv vítáni! Budete-li mít čas a chuť, připojte se a posekejte třeba i jen kousek.

V sobotu se konalo Otvírání studánek a přestože řada skalních Polesáků byla právě v termínu plánované brigády na zahraničním zájezdu, rozhodli jsme se jí uskutečnit alespoň v omezeném rozsahu a ve složení Pavel Formáček, Pavel Jakeš, Saša Vraga a Aleš Krupa jsme celé okolí rybníka posekali.

IMG_1449IMG_1453IMG_1450