Pár letních aktualit z Polesí

Prázdniny jsou tradičně dobou, kdy se členové sdružení pouští do nejrůznějších aktivit, směřujících ke zvelebení obce a jejího okolí.

Letos přišla na řadu po několika letech opět oprava křížků při silničce z Rynoltic do Polesí. Pepa Kaplický u jednoho z nich opravil sokl, Iva Kaplická obnovila malbu a nabílila podstavec. Rovněž u obou křížků zasadili po dvou ořešácích, které pečlivě zalévají, aby se i v letních dnech uchytily. Pavel Jakeš vysekal křovinořezem okolí obou křížků.

obrazek

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVelké pozornosti návštěvníků Polesí se dostalo vrcholové knížce na Havranu. Za měsíc její existence do ní přibylo skoro 50 stránek zápisů od turistů z Čech a Moravy, Polska a Německa. A pochopitelně i od místních obyvatel a chalupářů, kteří neváhali a do knížky se rovněž zvěčnili. A potěší, že se jedná o zápisy veskrze pozitivní, někdy až nadšené. Ostatně není divu, výhled je opravdu krásný a kombinace lavičky, stolku, panoramatické mapy a vrcholové knížky často zapůsobí tak, že návštěvník hned vyhlídku neopustí, ale posadí se, zalistuje knihou, prozkoumá mapu.

knizka2

knizka1

Možná jste si všimli, že dřevěný mostek na cestě od koupaliště k Havranu byl poškozen, některá prkna uvolněna a zábradlí vyvráceno. Dnes je již opět opraven, ale čas už si na něm vybral svou daň a tak by možná stálo za úvahu, postavit v příštím roce můstek nový nebo alespoň vyměnit ty jeho části, které jsou již ztrouchnivělé. Rovněž i lavička na Havranu bude již vyžadovat opravu.

most