Pár novinek z letního Polesí

Prázdniny se pomalu blíží do své poloviny a protože ne každý měl zatím příležitost dorazit do Polesí a na Černou Louži, přinášíme alespoň pár momentek z letního Polesí.

V sobotu 18.7. proběhly pod organizačním vedením Jitky Marešové koloběžkové závody, které se setkaly s velkým ohlasem nejen ze strany dětí, ale i jejich prarodičů. Zájem byl tak velký, že se podařilo naplnit hned několik kategorií závodníků tak, aby startovací pole bylo co nejvyrovnanější. Výherci se navíc mohli těšit na diplomy, medaile a drobné dárky.

DSC07330

DSC07345

DSC07351

DSC07355

DSC07357

DSC07363

DSC07371

Nad volejbalovým hřištěm se díky Jindřichovi Bludskému (a dalších pomocníků z jeho rodiny) objevil pingpongový stůl, který poslouží nejen místním a chalupářům, ale i všem dalším návštěvníkům Polesí. Stůl je pevně zabudován do země a deska z odolného materiálu bude na místě zůstávat od jara do podzimu, pouze na zimu bude uložena v suchu. Stůl je opatřen i síťkou, pouze pálky se musíte, chcete-li si zahrát, vzít vlastní.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rozpracovaná je i bouda na sportovní náčiní, která bude stát přímo u hřiště. Práce se s velkým nasazením chopil Jiří Koprnický.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vzhledem k mimořádnému suchu nepřekvapí, že v potoce zas není ani kapka vody. Po krátkém období v předjaří, kdy potok přece jenom trochu tekl, od jara úplně vyschl a koryto postupně zarůstá. O situaci je informován i starosta Rynoltic, ale ani on řešení nemá. Naši dobrovolníci se vydali vyčistit prameny, ale pramen Oskar vůbec neteče a Otakar sice ano, ovšem voda se cestou korytem dolů ztrácí…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na Havranu se pozvolna zaplňuje nová vrcholová knížka, která na jaře nahradila tu z loňského roku, kterou nějaký nenechavec ukradl. Snad nám tentokrát vydrží déle!

V létě bychom ještě rádi postoupili v instalaci plotu z dřevěných planěk mezi hřištěm a silnicí. No a pochopitelně ani letos nebude chybět tradiční Dětský den, který je letos naplánován na sobotu 22.srpna. Těšíme se na Vaši účast!