Zimě se nechce odejít….

Zima letos nepospíchá odejít, Velikonoce to potvrdily sněhovou přeháňkou, v pondělí ale koledníci obešli Polesí i Černou Louž v hojném počtu, ve věkovém rozmezí od těch nejmenších, po „starou gardu“, z nichž většina, díky rozmarům letošní zimy, dojela do Polesí letos poprvé.

Dobrou zprávou je, že díky organizaci pana starosty, který zajistil techniku, i díky iniciativě místních Polesáků, je koupaliště vyčištěné a ještě před každoroční invazí obojživelníků naplněné, lávka přes potok na rozhlednu znovu postavená a povedla se i očista vesnice, organizovaná na Velký Pátek. Polesáci organizují na obecní louce pod rozhlednou i pálení čarodejnic, které by mělo proběhnout v sobotu 29. dubna. Postavena by měla být i májka, (pokud se pamatuji, naposledy byla májka v Polesí vztyčena u příležitosti Dětského dne na louce u lesa před tehdejší restaurací V Zátiší, někdy v roce 1953). Další informace o programu i o aktivitě skupiny Polesáků se dočtete na plakátě v Polesí nebo na stránkách www.polesaci.cz.

Pokud jde o OSČLP, postupně se rozjíždí. Pingpongový stůl je po zimním „odstávce“ opět na místě k dispozici, volejbalové hřiště je upravené, celý pozemek letos poprvé posekán. Připravuje se pokračování stavby plotu podél hlavní cesty u koupaliště, (s využitím stávajících železných sloupků), který bude stejný jako plot u volejbalového hřiště a bude se blížit původnímu ohrazení koupaliště z doby před stavbou drátěného plotu. V penzionu U Budulínka se dohodl jako první termín úspěšné třetí polesácké koloběžkiády ve všech věkových kategoriích od odrážedel až po kardiaky (měly by být k dispozici i koloběžky k zapůjčení). Patronem akce bude opět Jitka Marešová, koloběžkiáda se bude konat v sobotu, 8. července 2017, podrobnosti budou oznámeny včas obvyklým způsobem.

Přejme si tedy, aby nám  koupaliště příliš neznečistily zemní práce v lesním rybníčku, hezké jaro, pozdrav žábám, kterým se to tady zřejmě líbí také.

1492698151670IMG_20170417_0856321492416281813IMG_20170417_085629