Velikonoce v Polesí

Letošní svátky jara jsme zahájili v sobotu dopoledne, výpravou k pramenům Oskar a Otakar. Početná skupinka dospělých s dětmi se vydala k pramenům a důkladně je oba vyčistila. Obzvlášť Oskar byl velice zanesený a jeho vyčištění vyžadovalo nemalé úsilí zúčastněných. Výtoková trubka byla zcela pod hladinou bahnité laguny, z které voda nemohla odtékat. Po vyčištění se průtok obnovil a z trubky se dá opět nabírat čistá voda do hrnečku. Děti dostaly na místě sladkou odměnu.


Sobota pokračovala v pracovním duchu. Od 15.00 hodin byla svolána brigáda na úpravu okolí koupaliště. Sešli jsme se v hojném počtu, dodali rašelinu k rododendronům, prořezali přerostlé větve stromů na hrázi, nakypřili hlínu 10ti hlohům, doplnili jim čerstvou zeminu, zatloukli nové podpěrné kůly a hlohy znovu přivázali. Očistili jsme špachtlemi a kartáči lišejník ze zábradlí podél koupaliště a celé potom natřeli speciálním fungicidním nátěrem proti mechu, řasám a plísním. V dalším kroku plánujeme plot natřít lazurou…Udělalo se hodně práce a centrum obce doslova “prokouklo”.

Na velikonoční pondělí nám přálo počasí, slunce konečně hřálo a koledníků byla plná vesnice. Je dobře, že u nás stále probíhají tyto krásné svátky jara podle tradic.

Moc děkujeme všem za účast na jarních akcích a těšíme se na další společné aktivity, o kterých vás budeme informovat.


Výbor OSČLP